Hoge inflatie en negatieve rentes; wordt 2022 het jaar van de vastgoedbelegger?

Waarom schrikken belegger van een hoge inflatie? Wat doet een negatieve rente met jouw spaargeld op de bank? Waarom kan je dan beter in vastgoed beleggen? Dat lees je hier.

Hoge inflatie en negatieve rentes; wordt 2022 het jaar van de vastgoedbelegger?

Inflatie en negatieve rente, dit zijn geen fijne woorden voor beleggers. Vrees voor inflatie is er altijd wel. En toch schrikken particulieren ervan dat de boodschappen duurder zijn geworden. Waarom schrikt de belegger van een hoge inflatie? Wat doet een negatieve rente met jouw spaargeld op de bank? En waarom maken deze twee factoren dat je beter in vastgoed kunt beleggen? Dat lees je in dit artikel.

Beleggers schrikken van hoge inflatie

Elk jaar hebben we te maken met inflatie. Elk jaar wordt alles duurder, maar op dit moment gaat dit proces sneller dan normaal. Dat merk je bijvoorbeeld in de supermarkt. Ook beleggers schrikken ervan, omdat het de waarde van hun portefeuille kan raken. En deze onrust alleen is al gevaarlijk voor de aandelenmarkt. Zijn er betere manieren om je geld te laten renderen?

Negatieve rentes op de bank

Dat de spaarrente de laatste jaren al is gedaald, is algemeen bekend. Dit komt voort uit de ECB-beleid. Zij proberen de inflatie op die manier te beïnvloeden. En berekenen deze negatieve rente door aan de banken. De banken berekenen het op hun beurt door aan particulieren. Wat uiteindelijk dus negatief uitpakt voor de mensen die veel vermogen bezitten. Zij kunnen hun geld spreiden over meerdere banken. Dit is ook niet ideaal. Wat kun je verder met dit vermogen doen?

Het jaar van de vastgoedbelegger

Met een hoge inflatie en een negatieve rente wil je liever niet al je geld op de bank hebben staan. Alles bij elkaar opgeteld is het verstandiger om jouw geld te beleggen in vastgoed. Vastgoed is waardevast. En je kunt een hoog rendement behalen. Dit kan op een laagdrempelige manier door indirect te beleggen. Hiermee koop je een klein deel van een pand. Vanaf 1.000 euro kan je meedoen. Het rendement kan jaarlijks oplopen tot wel acht procent. Een partij die dit aanbiedt is Ferax Vastgoed. Via hen kan je samen met andere investeerders meedoen in de belegging van een pand. Wil je meer informatie? Ga dan naar feraxvastgoed.nl.

Geef een reactie