Corona brengt vastgoedbeleggers niet van de wijs; ook beleggers in Ferax houden het hoofd koel

Vastgoedmarkt berichtte begin 2021 dat de honger naar vastgoed onverminderd groot blijft bij internationale beleggers; dit ondanks corona. Vooral continentaal Europa en Nederland zijn in trek. Het Verenigd Koninkrijk is daarentegen uit de gratie.

Dit beeld kwam naar voren in het jaarlijkse onderzoek naar plannen van vastgoedbeleggers voor het komende jaar. Het wereldwijde onderzoek werd uitgevoerd door Inrev, in samenwerking met zusterorganisaties in Azië en Noord-Amerika.

Vastgoed

De honger naar vastgoed blijft dus onverminderd groot bij internationale beleggers ondanks corona. Inrev voert jaarlijkse een onderzoek uit onder vastgoedinvesteerders. Inrev is de Europese brancheorganisatie voor niet-beursgenoteerd vastgoed dat de survey uitvoerde in samenwerking met zusterorganisaties in Azië en Noord-Amerika.

Nederlandse markt

Als we kijken naar de Nederlandse markt, dan zien we dat ook particuliere beleggers in Ferax het hoofd koel houden. Ferax Vastgoed belegt in panden en appartementen, waarvan de huur rond de 7% of zelfs 8% van de investering bedraagt. De investering is het bedrag van de aankoopprijs, de kosten koper en de kosten van een eventuele verbouwing. Dat doet Ferax voornamelijk in Leiden, Den Haag, maar ook elders bijvoorbeeld in Goes, waar zich een goede gelegenheid om te investeren voordoet. Ferax bouwt panden om tot woonruimte voor singles, studenten en starters.

Spreiding van risico

Particuliere beleggers maken deel uit van een grote groep beleggers, die via Ferax Vastgoed gezamenlijk panden koopt en verhuurt. Ferax Vastgoed regelt en beheert dit. Door gezamenlijk met anderen te beleggen, spreiden particuliere beleggers beter het risico van beleggen. Door de schaalgrootte gaan uiteindelijk ook de kosten omlaag, waardoor de winst groter is. Dit is ook het voordeel van gezamenlijk beleggen.

Voor meer informatie over Ferax: www.feraxvastgoed.nl

 

Lees het onderzoek van Inrev hier:

https://www.inrev.org/news/inrev-news/strong-appetite-real-estate-despite-covid-19-pandemic

 

Geef een reactie